SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

Daniel Alin, slagverk

Läsåret 2019/20 | Daniel Alin, slagverk från Stockholm. | Gymnasiet årskurs 3, inriktning klassisk musik.

5 snabba till Daniel:

Vad är styrkan med Musikkonservatoriet Falun?

Som slagverkare måste jag säga att det är möjligheten till rum och instrument, inte någon annan stans på gymnasienivå finns sådana tillgångar som här i Falun. Sedan måste jag framhålla vår lärare Magnus Einarsson som driver på och gör så att vi får spela otroligt mycket på konserter, såväl i ensemble som solo. När vi i våras (2019) tävlade i »Mölnlycke Music In Motion« med vår slagverksensemble från skolan vann vi i »Concert Class«. På tävlingen blev det så tydligt att vi i jämförelse med konkurrenterna får spela renodlad slagverksensemble här i Falun. Ovärderligt!

Vad fick dig att söka till Musikkonservatoriet Falun?

Under två år gick jag för Lasse Östlund i Strängnäs, Lasse är superbra på att från grunden lära ut hur man verkligen gör. Sedan besökte jag Dala Drumcorps, vilket är när kulturskoleelever får spela tillsammans med konservatorieelever under Lars Östlunds ledning. Där träffade jag också Magnus Einarsson. Eftersom Magnus och Lasse jobbar så tajt så blev valet ganska enkelt för mig.

Var tror du att du är om tio år?

Just nu är min dröm att arbeta i symfoniorkester.

Men först väntar musikhögskolesökningar i vår, hur tänker du med dessa?

Malmö, de flesta vill till slagverksikonen Lennart Gruvstedt och jag är verkligen inget undantag. Men jag funderar också på Sundsgården där Johan Bridger undervisar; det vore fantastiskt att få till ett år med riktigt mycket övningstid innan musikhögskolan.

Vad tror du att du kommer att minnas från Musikkonservatoriet Falun om tio år, tror du?

Att det var här jag började öva på riktigt och fick möjlighet att göra så varje dag. När man flyttar hit är det väldigt enkelt att fokusera. Alla är ju här på skolan och peppar varandra.

Leif Åke Wiklund